Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
Grekët tentuan ta ndanin Shqipërinë në '97.Ultimatumi i qeverisë Turke nuk lejoi ankesimin e jugut | My CMS

Grekët tentuan ta ndanin Shqipërinë në '97.Ultimatumi i qeverisë Turke nuk lejoi ankesimin e jugut

Rikujtoi edhe njëherë ngjarjet e pranverës së ‘97 ku përgëzoj rolin e Turqisë për ruajtjen e integritetit territorial të Shqipërinë.Shërbimi më i mirë që do t’i bënte Greqia Millosheviçit në vitin 1994, në realizimin e planeve të tij, do të ishte një përleshje luftarake e saj me Shqipërisë. Në këto kushte Shqipëria nuk do të kishte mundësi të ndihmonte Kosovën. Nga kjo përleshje grekët do të merrnin Epirin e Veriut dhe ndarjen e Maqedonisë me Serbinë, mirëpo nuk mendonin se në këtë rast do të ndesheshin me Turqinë dhe jo vetëm nuk do të fitonin, por do të humbisnin shumë. Ky ishte plani serbo-grek i vitit 1994 që u realizua në vitin 1997, kur u ngrit flamuri grek në Vlorë e Himarë dhe u kërkua autonomia e Vorio Epirit, por ishte ultimatumi i qeverisë mike turke që nuk lejoi Greqinë të aneksonte Shqipërinë e jugut.

Nëse deklaratat antishqiptare e antikushtetuese të Bollanos do të ngeleshin brenda ndërgjegjes së tij të njollosur me turpin e shitjes së kombit, do të ishte gjysma e të keqes, por prononcimi i ambasadorit grek Kokosis në mbrojtje të tezave antishqiptare të Bollanos, përbën një moment politik e diplomatik tepër serioz.Deklarata e ambasadorit grek në Tiranë është në vazhdën e politikës së vjetër aneksioniste shoviniste greke që meton trojet etnike shqiptare deri në Shkumbin dhe tani për të mbrojtur aleaten e vet Serbinë për çështjen e pavarësisë së Kosovës hap çështjen e pavarësisë së Vorio Epirit.

Çamëria

Shoqata atdhetare Çamëria kërkon të kthehet në trojet e veta etnike që të gëzojë pronat e të parëve të tyre, si dhe të marrin nështetësinë greke me kombësi shqiptare e të jetojnë në harmoni me popullin grek. Kurrë komuniteti çam nuk ka kërkuar të merrte me forcë të drejtat e tij legjitime. Koha e andartëve kriminelë që kanë vrarë e kanë prerë në mënyrë sistematike shqiptarët e jugut për ti kthyer me zor në grekë, ka vdekur. Po kështu ka vdekur dhe koha e Venizellove dhe pasuesve të tyre për të mashtruar komunitetin ndërkombëtar për paaftësinë shtetformuese të shqiptarëve fondamentalistë islamikë.

Erdhi koha Shqiptare qe tu themi gjakpirsave greke,nuk e shikoni iu prish gjiza Republikes se Shqiperise se ju deklaroni se jeni ne gjendje lufte me ne.Ti paralajmerojme : uleni bishtin,se ne raste se do te hyni ne aventura,ne si popull do tju ndeshkojme rende pavaresisht se politikanet tane jane te shitur.Nqs ju do te cenoni popullin shqiptar,ne do tju kthejme ne kerma.Nqs mendoni se jeni eprore ne njerez dhe ne armatime dhe mendoni se Shqiperine do ta gelltisni shpejt e shpejt,provojeni sa ju vlen lekura.Nqs ju mendoni te sillni zjarrin ne kombin tone,ne ju themi se zjarri qe ju ndizni do te perveloje vatrat tuaja dhe atehere do te qerrohen mire hesapet,do te vihen me deomos ne vend padrejtesite e medha qe i jane bere shqiperise gjate historise.

Fto te gjithe miqte e tu ne kete grup per kete ceshtje qe kerkon edhe njehere aneksimin e jugut te shqiperise nga pala greke.Nese e ndjen se ke gjak shqiptari atehere shperndaje kete dhe ftoji te gjithe miqte e tu ne kete grup.

Nga : Ardit Saliaj

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button