Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
SHBA dhe BE presion Greqise te njohe Kosoven ne muajin Gusht. | My CMS

SHBA dhe BE presion Greqise te njohe Kosoven ne muajin Gusht.

Sipas këtij burimi, Qeveria greke ndodhet nën presion të Bashkimit Evropian dhe të Shteteve të Bashkuara të Amerikës që ta njohë pavarësinë e Kosovës pasi tashmë Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë e ka dhënë opinionin e saj rreth kësaj çështje.
Athina zyrtare së shpejti mund ta njohë pavarësinë e Kosovës, bëri të ditur portali serb i lajmeve serbe Press duke u bazuar në një zyrtar të lartë serb, i cili sipas kësaj agjencie ka preferuar të mbetet anonim. Njohja sipas Press mund të bëhet në muajin gusht.
Sipas këtij burimi, Qeveria greke ndodhet nën presion të Bashkimit Evropian dhe të Shteteve të Bashkuara të Amerikës që ta njohë pavarësinë e Kosovës pasi tashmë Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë e ka dhënë opinionin e saj rreth kësaj çështje.

“Athinës zyrtare po i bëhet presion që ta merr ketë vendim dhe si këmbim do të ketë më shumë ndihma për të dalë nga kriza financiare që e ka kapluar. Shtetet e Bashkuara madje insistojnë që njohja e Kosovës të ndodhë sa më shpejtë, pasi që do të zhbllokonte këtë proces dhe më pas do të rrjedhin njohjet e reja njëra pas tjetrës”.

Ambasada greke në Beograd nuk ka dashur të komentojë mundësinë e njohjes së Kosovës në muajin gusht, pasi sipas saj Athina zyrtare aktualisht është duke shqyrtuar vendimin që të enjten dha Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button