Gazeta greke ” To Vima ” , shpreh shqetësim , për sulmet ndaj kreut të kishës orthodokse Anastasios .!

Në numrin e djeshëm e përditshmja greke “ToVima”,paraqet shqetsimin , e qarqeve , nacinaliste greke , ndaj kritikave që ju bënë në një emision televisiv , kreut të kishës orthodokse shqiptare Anastasios.
“To Vima”, sillte në vëmendjen e lexuesit , kritikat e akademikut Kristo Frashëri , i cili në një emision televiziv , hapi çështjen e dëbimit të Anastasios nga Sjqipëria . ” Anastasio ik ” , citon zotin Frashëri gazeta “ToVima ” . Ajo gjithashtu citon edhe disa nga akuzat që i bëhe zotit Anastasio, lidhur me qëndrimin progrek që ai ka bërë në mënyrë të hapur kohët e fundit .

Në shumë raste , thekson “To Vima “, Anastasios është vënë në shënjester të nacionalistëve shqiptar .

” Por me qëndrimin e tij ndaj vrasjes së Aristoteli Gumas , në Himarë muajin e kaluar , zoti Anastasios doli hapur , në mbrojtje , jo të qytetarit shqiptar Gumas , por të Vorioepçiriotit Gumas , duke u bërë pjesë e nacionalizmave Greke .” lezojme në ” To Vima ” sot .

Gjithashtu , në artikull , sillen në vëmendje të lexuesit grek , edhe sulmet retorile , që të pranishmit në debatin me zotin Kristo Frashri bënë për këtë problem . Aty i kërkohej të sqarohej që pse zoti Anastasios , nuk ka folur kurrë për çamët , dhe vrasjen e shqiptarëve në vitet e fundit , pse kisha orthodokse nuk kërkon përkujtimore , për çamët etj .

Gazeta thekson se zoti Anastasios duhet të shpallet ” person non grata “, se bashkë me Bollanon dhe depudetin Dule , i shërbejnë interesave të grekëve dhe jo Shqipërisë .

Bile , simbas gazetës u dha edhe shembulli i dëbimit të të arqipeshkopit të Durrsit Jakovo ,dikurë ,para shumë shekujsh . Duket se i ka shqetsuar shumë qarqet nacionaliste greke , debati në Shqipëri , për largimin ose jo të Anastasios .!

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button