Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
PDU: Nuk votojmë në Kuvend paktin detar, asnjë metër det Greqisë | My CMS

PDU: Nuk votojmë në Kuvend paktin detar, asnjë metër det Greqisë

 Partia Drejtësi dhe Unitet vijoi sot me deklaratat që dënojnë skandalin e dhunimit të varreve shqiptare në Boboshticë të Korçës. Gjatë fjalës së mbajtur në aktivitetin “Një vit PDU” në qytetin e Elbasanit, kryetari i PDU, Shpëtim Idrizi duke folur për çështjen e marrëveshjes së ujrave me Greqinë, Idrizi u shpreh se PDU nuk do ta votojë këtë marrëveshje për aq sa dyshohet se mund të shkelet qoftë edhe një centimetër tokë e Shqipërisë. Idrizi u shpreh edhe kundër rregjistrimit të popullësisë duke deklaruar se do të thërrasë për interpelancë ministrin përgjegjës për regjistrimin. Duke u ndalur tek skandali i Boboshticës, Idrizi deklaroi se politika shqiptare duhet të ndal çdo tentativë që ul dinjitetin e shqiptarëve. “Ne nuk do të ndalojmë miqtë e mi. Shumë shpejt do të thërrasim në Kuvend për interpelancë ministrin përgjegjës për rregjistrimin e popullësisë. Partia Drejtësi dhe Unitet ka qenë e vetmja forcë politike që ka tentuar të ndërgjegjësojë mbarë klasën politike shqiptare, në mënyrë që të respektojnë dhe të ruajnë dinjitetin e shqiptarëve. Ne kemi reaguar fortë në rastin e skandalit të Boboshticës dhe iu drejtuam edhe partive të tjera që ta dënonin ta denonconin këtë skandal” – tha z. Idrizi.Koordinatori i Klubit të Patriotëve të Rinj, z. Jetmir Salaj iu drejtua të pranishmëve me një thirrje për të mbështetur KPR-në, si një institucion që do të jetë gjithnjë në ballë të patriotizmit shqiptar. Ai tha se shqiptarët, pavarësisht se nga vijnë, apo cilës fe i përkasin, duhet të jenë të bashkuar kur vjen fjala për Atdheun.“Çdo shqiptar, çam, kosovarë, lab, gegë e tosk, të krishterë e mysliman duhet të bashkohemi e të themi jo uljes së dinjitetit tonë, dhe të ndërgjegjësohemi për atë shprehje që ka thënë i madhi Pashko Vasa, feja e shqiptarët është shqiptaria“ – tha z. Salaj.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button