Dokumentet sekrete Wikileaks online."SHBA përgjoi Ban Ki-Moon e përfaqësuesit e Rusisë në OKB"

Uashingtoni ka drejtuar një fushatë të shërbimeve sekrete me objektiv kreun e Kombeve të Bashkuara Ban Ki-moon dhe përfaqësuesve të Kinës, Rusisë, Francës dhe Britanisë në Kombet e Bashkuara. Një direktivë e klasifikuar është dhënë për agjentët amerikane dhe sipas dokumenteve sekrete të Wikileaks pikësynimi ishin detajet teknike përfshirë passvvordet, kodet personale. Gjithashtu nën shenjestër të shërbimeve sekrete amerikane kanë qenë numrat e kartave të kreditit, adresat e e-maileve, telefonat, fakest e këtyre personazheve të hierarkisë së Kombeve të Bashkuara. Në këtë operacion janë përfshirë FBI, CIA dhe shërbimet e tjera inteligjente brenda Shteteve të Bashkuara të Amerikës.
Sipas dokumenteve të bëra publike nga VVikileaks, shërbimet amerikane të zbulimit kanë përdorur agjentë të tyre të cilët janë dërguar në shumë takime legale në vende të ndryshme të botës duke u paraqitur si diplomatë.
Megjithatë sqarohet se jo të gjithë diplomatët janë agjentë.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button