Dokumentet sekrete Wikileaks online."Korrupsioni, zv.presidenti afgan drejt Arabisë me 52 milion USD"

Dyshime të forta për korrupsion në qeverinë afgane. Teksa zëvendës/presidenti i Afganistanit po udhëtonte drejt Emirateve të Bashkuara Arab vitin e shkuar rezulton se autoritetet lokale që ishin të angazhuara me luftën ndaj drogës zbuluan se ai kishte me vete një sasi prej 52 milion dollarësh CASH. Një zyrtar amerikan në ambasadën në Kabul sic raporton ne dokumente Wikileaks e cilësoi këtë shumë si tejet të madhe dhe hodhi dyshime për faktin se si Ahmed Zia Massoud ishte lejuar të mbante me vete kaq para pa treguar burimin e tyre apo destinacionin.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button