Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
Kreu i Wikileaks, strehohet në shtëpinë e një kosovareje në Londër | My CMS

Kreu i Wikileaks, strehohet në shtëpinë e një kosovareje në Londër

Themeluesi i Wikileaks, Julian Assange, është duke u strehuar në shtëpinë dhe klubin e një kosovareje, në Londër.

Ajo quhet Pranvera Shema dhe është e martuar për video-gazetarin britanik, Vaughan Smith. Të dy janë pronarë të klubit gazetaresk në Londër, Frontline, ku janë marrë pamjet e Assange me flamurin kuq e zi pas, shkruan IndeksOnline.

Ndërkohë, çiftelia gjendet në shtëpinë e Pranverës, aty ku Assange dha intervistën e parë pas daljes nga burgu për BBC-në, në Suffolk, 130 kilometra larg Londrës.

Vaughan Smith është mik i mirë me Assange dhe i ka ofruar strehim, aty ka ai do të kalojë Krishtlindjet.

“Do të jenë Krishtlindje jo të zakonshme për mua, Pranverën dhe dy vajzat tona”, ka thënë Smith.

Britaniku ka raportuar në vende të ndryshme të botës, duke përfshirë Kosovën.

Ai krijoi Frontline Television News gjatë Revolucionit rumun në vitin 1989. Dy nga 4 themeluesit e televizionit u vranë duke raportuar. Një nga të mbijetuarit Peter Jouvenal, ishte i vetmi në botë që xhiroi krerët e Al-Qaedas, Osama Bin Laden dhe Mullah Omar. Para se televizioni i tij të mbyllej 8 anëtarë të ekipit u vranë.

Për t’i kujtuar ata, Smith e hapi Frontline Club, një klub ku mblidhen e diskutojnë gazetarët. Aty ai ende mban telefonin e tij celular që u godit nga një plumb gjatë një masakre në Kosovë, në vitin 1998.

Vitin e kaluar Vaughan dhe Pranvera ishin në Tiranë dhe Prishtinë për të mbajtur tryezë diskutimi për mediet moderne.

Ata do ta strehojnë Assangen, përderisa nuk vendoset për ekstradimin e mundshëm në Suedi ose SHBA, ose vazhdimin e gjykimit në Londër.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button