Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
Katari shteti i 73-të që njeh Republikën e Kosovës | My CMS

Katari shteti i 73-të që njeh Republikën e Kosovës

Katari e ka njohur shtetin e pavarur dhe sovran të Kosovës, ka bërë të ditur Ministria e Jashtme e Kosovës. Lajmi u konfirmua nga zv.ministrja e Jashtme e Kosovës, Vlora Çitaku.
Sot në Neë York, ambasadori i Katarit ia dorëzon letrën e njohjes ambasadorit të Kosovës, Avni Spahiu, ka konfirmuar për Express zëvendësministrja e Punëve të Jashtme e Kosovës, Vlora Çitaku.
Katari është shtet i rëndësishëm në gadishullin Arabik, në Lindjen e Afërme. Kufizohet me Arabinë Saudite dhe ka dalje në Gjirin Persik.
Njohja nga Katari ishte paralajmëruar qysh në shtator 2010, kur këtë shtet e pat vizituar kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi.
Njohja e fundit, Kosovës i ka ardhur në nëntor të vitit të shkuar, nga Tuvalu.
Me Katarin, numri i shteteve që e kanë njohur realitetin e ri në Kosovë, të krijuar pas 17 shkurtit 2008, rritet në 73.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button