Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
Skandal - Ja se si abuzojnë mjekët grekë me emigrantët shqiptarë dhe i lënë me pasoja të qëllimshme | My CMS

Skandal – Ja se si abuzojnë mjekët grekë me emigrantët shqiptarë dhe i lënë me pasoja të qëllimshme

Zgjohu Shqiptar !!!

Janë 6 spitale greke që kanë bërë operacione të paligjshme për heqjen e apendicitit ndaj pacientëve me emra shqiptarë. Një studim i Universitetit të Janinës zbulon abuzime… Revista prestigjioze amerikane “The Atlantic” me një shkrim të gazetarit të saj Dadiv H. Freedman shkruan se shpesh herë rezultatet e kërkimeve shkencore në fushën e Mjekësisë janë të ekzagjeruara, të gabuara dhe false.
Mjekësia është gënjeshtare. Megjithatë detyron shpesh herë dukshëm përzgjedhjen e terapisë së mjekëve. Ai jep shembullin e një kërkuesi shkencor grek, i cili ka vendosur të reagojë për të denoncuar gabimet dhe abuzimet e kolegëve të tij.
“The Atlantic” shkruan se në 2001 në spitalet greke qarkullonin fjalë se kirurgët, për të rritur numrin e operacioneve, u diagnostikonin apendisite të paqena imigrantëve shqiptarë.
Mirëpo një ditë, një mjeke e sapodiplomuar, që quhej Athina Tatsioni, ndërsa po komentonte këtë çështje me disa kolegë të Politeknikumit të Universitetit të Janinës dhe një profesor që po dëgjonte bisedën i thotë nëse ishte e gatshme të verifikonte këto akuza.
Dukej si një sfidë. Tatsioni i futet punës dhe me ndihmën e disa profesorëve e kolegëve mjekë, realizon një studim zyrtar për të demonstruar se, për çdo lloj motivi të mundshëm, operacionet për heqjen e apendicitit, tek pacientët me emra e identitet shqiptar në 6 spitale të ndryshme greke, kishin trefishin e mundësive të ishin më të shëndetshme përkundër atyre të të sëmurëve me emra grekë. Apendisiti është një mahisje e zgjatimit të vogël të zorrës së verbër dhe vetë zorrës së verbër.
“Ishte e vështirë të gjeje një revistë për të botuar studimin, por ia dolëm” kujton studiuesja Tatsioni. Dhe “zbulova se të ishe një kërkuese shkencore është diçka e mrekullueshme”.
Ky ishte një zbulim që shërbeu më pas si një audicion. Një profesor donte të krijonte një ekip mjekësh të rinj dhe kërkuesish për një program të veçantë hetimi. Athina Tatsioni sot bën pjesë në grupin e kërkuesve shkencorë të profesorit të njohur John Ioannidis, i cili drejton kampusin e fakultetit të Mjekësisë të Universitetit të Janinës. I shkolluar për Mjekësi në Universitetin e njohur të Harvard-it, Ioannidis është një shkencëtar që ka nxitur Tatsionin të verifikojë overdozën e operacioneve për heqjen e apendisitit ndaj pacientëve shqiptarëve. Ai ka vërtetuar se heqja e apendisiteve të shëndetshme në 6 spitale greke nuk është bërë konform të rregullave. Si procedurë është e nevojshme që të kryhen analiza mjekësore të dhjamit epatik, të funksionalitetit pankreatik, etj. Kirurgët grekë të këtyre spitaleve dyshohen në këtë studim se frynin numrin e operacioneve për të marrë rroga dhe përqindje më të majme, duke abuzuar me profesionin.
Nga disa burime personale ju kujtojme nje rast tjeter te mjekesise greke,ate te lindjeve te femijeve nga nenat shqiptare ku nuk merreshin gjinekologet me keto lindje nese ishte shqiptare,po thjesht disa infermiere qe jane vetem per gjilpera.Kujtojme qe ne shumicen e rasteve lindjen qe nena ka bere ka qene me pasoja te mevonshme ose me pasoja tek femija i lindur.
Ku eshte shteti Shqiptar te reagoj per keto padrejtesi dhe te ngreje zerin per shtetasin e vete te cilet po torturohen nga fqinjet gjakpirsa.Pse mos te reagoje per keta kasape qe le greku per shtetasit shqiptare dhe te reagoje per Dick Martin per trafikimin e organeve,apo valle kjo eshte ne prishje te interesave te tyre…

Zgjohu Shqiptar !!!

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button