Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
Novak: “Nacistët evropianë kanë lejuar krijimin e shtetit të dytë mafioz shqiptar në rajon” | My CMS

Novak: “Nacistët evropianë kanë lejuar krijimin e shtetit të dytë mafioz shqiptar në rajon”

Postimet në Facebook të një politikaneje të re kroate kanë shkaktuar skandal në këtë shtet. Helena Novak, deputete lokale në qytetin Trogiru, pjesë e partisë opozitare SDP, ka fyer dhe ofenduar në baza raciste shqiptarët e Kosovës.
“Demokracia do të thotë integriteti dhe sovraniteti i Republikës së Serbisë të pranuar ndërkombëtarisht. Kosova është territori autonom i Serbisë. Dhe, nëse flasim për “shiptari”, unë njoh shumë prej tyre në Trogir. Ata kanë argjendari, furra e pastiqeri. Ata janë mashtrues, gënjeshtarë, kontrabandojnë, gjuajnë me armë, qërojnë hesapet në mënyrën e tyre. Ata mund të jenë gjithçka pos të sinqertë, punëtorë dhe të mirë. Është qesharake. Por, unë nuk kam asgjë kundër tyre. Po flas për Kosovën – krahinën autonome të Serbisë”, raportojnë mediat kroate të ketë shkruar Novak.

Fyerjet e saj kanë nxitur reagimin e shpejtë të shqiptarëve të Kroacisë, që i janë ankuar kryetarit të Trogirit.

Më pas, duke folur për Nacional, Novak ka thënë se ka shprehur qëndrimet e saj personale se “nacistët evropianë kanë lejuar krijimin e shtetit të dytë mafioz shqiptar në rajon”, dhe se këto qëndrime nuk paraqesin politikat e partisë së saj SDP.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button