OMONIA dhe MEGA: Të bëhet menjëherë regjistrimi etnik i popullsisë

Dy partitë pro greke OMONIA dhe MEGA konfirmojnë iniciativën e tyre për të regjistruar vetë minoritarët grekë në Jug të Shqipërisë. Kryetari i Omonies për Sarandën, Llambi Panteqi deklaroi se pret deklarimin zyrtar të qeverisë shqiptare për regjistrimin e popullsisë. 
“Jemi në ndjekje të këtij problemi që për ne është problem që nga disa qarqe është keqkuptuar deklarimi i kombësisë dhe i përkatësisë fetare, kur ne diskutojmë për kombësinë e humbur gjatë sistemit monist, e cila në shumë raste është hequr padrejtësisht. Në rregjistrimin e popullsisë secili do të deklarojë vetë se cilës kombësi e fe i përket. Kur të vijë momenti i regjistrimit ne si organizatë do të marrim të gjitha masat për një transparencë të plotë të këtij procesi dhe mbi ecurinë e tij do të mbajmë edhe ne qëndrimin tonë”, deklaroi kreu i Omonia, në Sarandë.
Ai ka thënë se shumica e mendimeve të shprehura nga Konsulli grek në Korçë, janë qëndrime të tij personale. 
Ndërkaq, kryetari i partisë “MEGA”, Kristaq Kiço, tha se shtyrja e regjistrimit etnik të popullsisë do të ishte e gabuar. 
“Është i pajustifikueshëm vendimi i qeverisë shqiptare për shtyrjen e afatit të fillimit të regjistrimit të popullsisë. Ne do të ndërmarrim vetë në nivel partie procesin për identifikimin e minoritetit grek, numri e tyre dhe shifrat do t`ia bëjmë të ditura Këshillit të Europës”, tha ai.

loading...

Një koment

  1. Po si nuk doli nje politikan qe ne vend te karriges te ngreje zerin per ceshtjen kombetare.
    Ne nje ane mire te na behet, fajin e kemi vete ne. Jemi ne ata qe ia bejme kete te keqe vendit tone duke toleruar bastarde te tille si: Dule , Bollano etj. Jemi ne qe e kemi sjelle vendin tone ne buze te kesaj humnere duke votuar bastarde te tille si: Ruci Gjinushi Rama e Berisha, ne vend qe te votojme ata njerez qe si parim kryesor kane ceshtjen kombetare e zgjidhjen e krizes ekonomike , gje te cilen asnje nuk e ka hap si ceshtje parimore.
    Zgjohu shqiptar , zgjohu e voto njerez si Shpetim Idrizi, Sabri Godo e Kreshnik Spahiu
    Eshte koha tu themi MJAFT ME lojerave ploitike te PD e PS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button