Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
Statistikat, shqiptarët, duhanpirësit më të mëdhenj në Europë | My CMS

Statistikat, shqiptarët, duhanpirësit më të mëdhenj në Europë

Shqiptarët janë ndër duhanpirësit më të mëdhenj në Evropë. Të varfër apo të pasur, rrogëtare apo familje me asistencë sociale e pensionistë, shpenzojnë jo pak por 1.4 milionë dollarë në ditë vetëm për cigare.

Duhanpirësit numërohen rreth 870 mijë, ose thënë ndryshe rreth 39 përqind e popullsisë. E në raport me popullsinë, shqiptarët kanë arritur nivelin e turqve, një ndër vendet me numrin më të lartë të duhanpirësve në Evropë. Nga ana tjetër është rritur numri i duhanpirësve femra.
Tendenca nuk është më risi, por shqetësim mbetet cigarja e parë, mosha e konsumit të së cilës është ulur nën 10 vjeç. Pavarësisht numrit të madh duhanpirëse, vihet re një ndërgjegjesim i tyre për konsumimin e duhanit. Ata janë të kujdeshëm dhe shumë prej tyre nuk e pijnë cigaren në shtëpi, apo në makinë veçanërisht kur në këto dy ambjente ka fëmijë. Për të parandaluar sa më shumë fenomenin e duhanpirjes, qeveria shqiptare në dy vitet e fundit ka rritur akcizën e cigareve, duke e çuar aktualisht çmimin minial të një pakete në 150 lekë. Kjo sipas specialitëve të Institutit të Shëndetit Publik po çon rritjen e numrit të personave që duan të lënë duhanin nga shtresat e varfëra dhe të mesme.
     

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button