Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
Athinë, incidente raciste në paradën e festës | My CMS

Athinë, incidente raciste në paradën e festës

Pavarësisht nga masat e rrepta të policisë, nuk shpëtoi pa incidente parada ushtarake, që zhvillohet cdo 25 Mars në Athinë, me rastin e festës kombëtare të Greqisë.
Rreth 150 anëtarë e grupit ekstremist të djathtë të quajtur “Mëngjesi i artë” u shfaqën në paradë pak para orës 11:00 në sheshin “Sintagma”.
Ekstremistët hodhën sharje dhe parrulla kundër politikanëve dhe emigrantëve, kryesisht kundër shqiptarëve.
Pastaj u zhvendosën në sheshin ku një grup emigrantësh pakistanezë shisnin artikuj të vegjël, kryesisht flamuj grekë me rastin e festës dhe i sulmuan ata duke i rrahur.
Pasi morrën flamujt grekë u kthyen sërish pranë paradës, pa u shqetësuar aspak nga prania e policisë, e cila edhe pse kishte deklaruar masa të rrepta, nuk bëri asgjë për të arrestuar qoftë edhe një person.
25 marsi është festa kombëtare e Greqisë, kur kujtohet fillimi i revolucionit të 1821 dhe lufta kundër turqve, që coi në njohjen e shtetit grek në vitin 1830 nga Traktati i Londrës.
Gjatë festimeve, presidenti Karolos Papulias përshëndeti popullin dhe kërkoi angazhimin e të gjithëve për të kaluar vështirësitë, me të cilat po përballet vendi.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut

Per me teper klikoni me siper ^^^

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button