Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
HITLERI SHQIPTAR | My CMS

HITLERI SHQIPTAR

”Platforma e Shqipërisë Natyrale për bashkimin e trojeve Shqiptare nga Koço Danaj, është e njëjtë me idenë e Adolf Hitlerit”, deklaroi para disa ditëve në Preshevë, Lisen Bashkurti, Rektor i Universitetit Ndërkombëtar në Strugë. Shërbim më të mirë diplomacisë serbe deri më sot askush nuk i ka bërë dhe nesër mos u habitni nëse ky njeri shpallet anëtarë nderi i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Serbisë.  
Deklaratat e papeshuara dhe dashakeqe kundër Ribashkimit Kombëtar nga politika institucionale e Tiranës nuk kanë të ndalur. Përveç kryeministrit Berisha, ministrit të jashtëm Haxhinasto dhe reagimit frikësues të Topit ndaj deklaratës së Tadiçit, tash po na dalin në sipërfaqe ish-zyrtar të shtetit shqiptar me deklarata edhe më turpruese duke e fyer këtë projekt si vepër të Adolf Hitlerit. Pas këtyre përrallisjeve të rrallë janë ata shqiptar që nuk i kanë bërë pyetje vetës se, ç’është Kosova për gjysmë shtetin shqiptar?

Koço Danaj është si Hitleri, tha para disa ditëve në Preshevë ish-diplomati shqiptar me përvojë ndërkombëtare e tash me profesion të ri prej biznesmeni, kur u shpall qytetar nderi i këtij qyteti. Këtë titull ai e mori nga kryetari i komunës së Preshevës, Ragmi Mustafa dhe Orhan Rexhepi, nënkryetar i komunës së Preshevës, që të dy pjesëmarrës në promovimin e “Listës për Shqipërisë Natyrale” nga Koço Danaj. Pasi që deri më tani nuk pati reagim publik nga dy të lartpërmendurit krijohet përshtypja se qenkan penduar për orientimin e tyre politik.

Po, motivet për një deklaratë të tillë ofenduese dhe me prapavijë të rëndë ndërkombëtare nga një intelektual kinse me përvojë të gjatë diplomatike, cilat na qenkan? Shumë thjeshtë, ashtu sikur politika institucionale gjithëkombëtare në Ballkan, ashtu edhe Lisen Bashkurti (mendjeshkurtri) ka folur nga këndvështrimi i fytit dhe anusit e jo nga mendja. Deshi burri që të falënderoj Serbin për licencimin e universitetit të tij në Preshevë, dhe t’i rehabilitoj dy preshevarët e penduar që kishin përqafuar idenë e ‘’Hitlerit’’ të njohur si Shqipëri Natyrale.

Të bësh një krahasim të tillë nga një intelektual me përvojë, në mes Hitlerit gjerman me qëllime ekspansioniste dhe gjenocidiale dhe veprës së Koço Danajt, Shqipëria Natyrale, që ka për qëllim mbijetesën e shqiptarëve në Ballkan, jo që është kundërshqiptare por edhe kundërnjerëzore. Lisen Bashkurti duhet t’i nënshtrohet testit të ADN-ës për përkatësi etnike dhe mos të befasohet me rezultatet.

Ah, Hitler, Hitler! Nuk e kanë atë fat shqiptarët që në skenën e tyre politike mbarëkombëtare të kenë një ”Hitler shqiptar”. Mungesa e ”Hitlerit shqiptar” i ka sjellë ata në këtë rrokopujë morale e materiale dhe pa të ardhme. Po të kishin shqiptarët një ”Hitler të tyre” nuk do të ishin të përçarë nëpër fise e bajraqe dhe më të prapambeturit e Evropës, por do të kishin shtetin e tyre dhe do të renditeshin në mesin e shteteve më të zhvilluara.

Jemi të një mendje apo jo ne shqiptarët, për Fuqitë e Mëdha, nuk ka rëndësi. Ndryshimi i kufijve në Ballkan do të ndodhë e me këtë edhe mundësia për Ribashkim Kombëtar do të na ofrohet. Ribashkimi i shqiptarëve është ecuri e cila varet ose nga ne ose nga fqinjët ose të huajt. Do të korrim aq sa punojmë. E kur fqinjët flasin, ne bëjmë reagime të vakëta sikur bëri Topi ndaj Tadiçit të Serbisë. Kujt i shkojnë për shtati ato taktizime. Deri kur me tërheqje e taktizime të llojit nuk janë krijuar rrethanat. Kush duhet t’i krijoj rrethanat? Cilat rrethana po na i pret gjysmë shteti shqiptar që së shpejti do të festoj 100 vjetorin e (pa)varësisë?

Kot shqiptarët i mbajnë ato grada e epitete të tjera, kotë hapin universitete nëse nuk i kryejnë punë shqiptarëve por ndërkombëtarëve. Mund të pajisen me lloj lloj tituj e dekorata, por dekorata më e çmuar në jetë është ajo e të qenit, mbeturit dhe vepruarit si SHQIPTAR.

Kuvendi komunal i Preshevës duhet të tërheq këtë mirënjohje të turpit dhe të kërkoj falje qytetarëve të saj për këtë lëshim, kurse rinia shqiptare nga Kosova Lindore nuk duhet t’i ndjek mësimet në këtë universitet që prodhon joshqiptar, përderisa Bashshkurti nuk distancohet nga deklarata e turpit.

Institucionalistë e intelektualë të llojit, Lisen Bashkurti, vaj halli për ju nëse del në sipërfaqe ndonjë ”Hitler shqiptar”. Ikni e mos e pritni se deri më tani keni bërë shumë mëkate dhe vështirë se do të kishte vend për ju në Shqipërinë e Ribashkuar.

Bujanoc, 1878

Per me teper klikoni me siper ^^^

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button