Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
SKANDAL: Liqenasi në Shqipëri sllavo-maqedonizohet në Pustec | My CMS

SKANDAL: Liqenasi në Shqipëri sllavo-maqedonizohet në Pustec

Dy javë përpara zgjedhjeve lokale të 8 majit, komuna Pustec mbushet me tabela me emra rrugësh dhe sheshesh në gjuhën sllavo-maqedonase.

Komuna që dikur mbante emrin Liqenas ka përfshirë dhe zyrtarë të komunës Gazi Baba të IRJM-së, duke bërë fushatë edhe për kandidatin zyrtar të koalicionit qeveritar të drejtuar nga PD-ja, Edmond Temelko, i cili mban postin e kryetarit të Partisë Aleanca e Maqedonasve për Integrimin Evropian.

E perditshmja Gazeta Shqiptare zbulon se tabelat e rrugëve janë vendosur në dy gjuhë, shqipe dhe atë sllavo-maqedonase, dy janë në alfabetin latin dhe atë cirilik. Shenja të institucioneve dhe rrugëve në gjuhën sllavo-maqedonase në 9 fshatrat të komunës Liqenas, e emëruar në Pustec, të prefekturës së Korçës u vendosën me datën 14 prill ku të pranishëm ishin kryetari i komunës Gazi Baba, Tony Trajkovski, Teodor Petrov, presidenti i kongresit botëror të Maqedonisë dhe Tashko Ivanov, kryetar i shoqatës së Maqedonasve të Egjeut.

Tabelat orientuese të rrugëve, sipas kryetarit të komunës Pustec, Edmond Themelko janë miratuar me vendim të këshillit komunal dhe mbi të gjitha ai është miratuar nga prefekti i Korçës, Andrea Mano.
Kryekomunari Themelko e cilëson si të ligjshme vendimin e marrë, por këto tabela janë dhuruar nga shteti sllavo-maqedonas, i cili shqiptarëve etnik u’a mohon të gjitha të drejtat kombëtare. Ndërkohë që disa prej tabela janë në rrugë kombëtare, për të cilën të drejtën e vendosjes së emrave e ka Drejtoria e Përgjithshme e Rrugëve. Pra nuk dihet nëse veprimi i komunës Pustec ka autorizimin e Drejtorisë së Përgjithshme të Rrugëve. Në bazë të Kodit Rrugor, nenit 23, pika 4 dhe 5, sanksionohet mes të tjerash se “Për vendosjen e tabelave duhet autorizimi i entit pronar të rrugës”. Neni 23, pika 11 e Kodit Rrugor përcakton qartë se “cilido që shkel dispozitat e këtij neni dhe të akteve në zbatim të tij, si dhe kushtet e autorizimeve të parashikuara nga ky nen gjobitet”.
SHQIPTAR‎ËT NË TROJET SHQIPTARE NËN OKUPIMIN SLLAVO-MAQEDONAS
10 vjetori i Marrëveshjes së Ohrit (TRADHËTI) i gjen shqiptarët pa gjuhë e pa flamur
Nuk është zgjidhur problemi i përdorimit të gjuhës shqipe;
Nuk është zgjidhur problemi i përdorimit të simboleve kombëtare;
Nuk është realizuar decentralizimi;
…Është bërë ndarje e dëmshme territoriale për shqiptarët;
Nuk është arritur shkalla e përfaqësimit të shqiptarëve;
Janë anashkaluar zonat shqiptare për investime;
Nuk është zgjidhur statusi i familjeve të dëshmorëve dhe invalidëve të luftës së UÇK-së;
Është shkaktuar kaos në arsimin shqip;
Ka ndodhur diskriminim total i shqiptarëve rreth ndarjes së banesave sociale;
Shqiptarët përjashtohen nga puna;

Nuk ka pasur përfaqësim të shqiptarëve në shumë institucione dhe në hierarkinë e lartë vendimmarrëse shtetërore, dhe tani së fundi:

Shqiptarëve në dokumentat personale(në pasaporta) u shkruhet shtetësia maqedonas, e jo shtetas i Republikës së Maqedonisë.
Per me teper klikoni me siper ^^^

loading...

Një koment

  1. o ju u duhet shkerdhy motra me dajak o bythqira tradhetare.. o ju qifsha ca ju mban ai prag shtepie .. o kopila ..ju duheni varur prej gjuhe .. po e merrni Shqiperine ne qafe …po do vi dhe dita juaj.. mos u merzisni.. o gazi ta shkerdhefsha gruan o kopil..o edmond po ty ta kan qire gje gruan maqedonasit qe i do kaq shume?ropt do ju shkerdheje edhe populli shqiptar mos u merzisni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button