Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
Zgjedhjet ne Himare ultranacionalisti grek kafe me Bollanon | My CMS

Zgjedhjet ne Himare ultranacionalisti grek kafe me Bollanon

Procesi i votimit në Himarë vazhdon i qetë, raporton gazetari i NEWS24 Artan Hoxha në një lidhje telefonike për NEWS24 rreth orës 14:00, ndërkohë që vë re se pjesëmarrja e votuesve është e vogël e shkon deri në 20 % të numrit total të zgjedhësve.

Ajo cka ka tërhequr vëmendjen e gazetarit ka qenë prania e shtetasve grekë pranë dhe brenda qendrave të votimit. “Këta persona janë me status të papërcaktuar në këto qendra votimi. Ne i kemi identifikuar si pjesëtar të asaj që quhet shoqata “Panepiriote”, ose të lëvizjes për Vorio Epirin.”- raporton gazetari Artan Hoxha, nga Himara.

Një tjetër fakt qe raporton Hoxha është dhe shfaqja nëpër rrugët e Himarës e ultranacionalistit grek, Harallamb Karathano, një ish deputet grek, i shquar për pozicionin e tij antishqiptar dhe në mbrojtje të cështjes Vorioepiriote. Karathano lëvizte i shoqëruar me një eskortë e përbërë nga 5 a 6 njerëz, me trupa të fuqishëm.

Në momentin kur Artan Hoxha raportonte, ish deputeti grek ishte ulur me kryetarin e bashkisë dhe kandidatin kryesor të Omonias, Vasil Bollano, pikërisht në një kafe përballë zyrës së Omonias, në shëtitoren e Himarës.

Hoxha kujton se Karathano është një njeri i cili sa herë që ka qenë në Himarë, ka pasur probleme “Edhe në zgjedhjet e 2003, kur ai ishte deputet, ishte i pranishëm në Himarë. Për shkak dhe të njohjeve që ka me zotin Bollano, ai ka ardhur për ti dhënë mbështetjen në këtë ditë zgjedhjesh”-raporton Hoxha, ndërsa shton se policia është këshilluar të shmangë cdo lloj konflikti, ndërkohë që prezenca e policisë nëpër rrugët e Himarës është e madhe.

 22 AUTOBUSE NGA GREQIA KTHEHEN TE VOTOJNE
Në Himarë procesi i votimit ka nisur normalisht dhe i qetë dhe pa shënuar incidente. Me përjashtim të një problemi të vogël në një qendër votimi brenda në Himarë dhe Dhërmi, ku procesi i votimit ka nisur me 40- 45 minuta me vonesë. Në këto qendra votimi shkak ka qenë mungesa e procesverbaleve, por që më pas është zgjidhur.

Gazetari i investigativ i emisionit “Xhungël” tv NEWS24 Artan Hoxha raporton se plot 22 autobuse, më mbështetës dhe simpatizantë të PBDNJ-së dhe OMONIA-s,te ardhur nga Greqia kanë hyrë në Himarë për te sjellë për të votuar qytetarë të Himarës që punojnë në shtetin helen.

Në bashkinë e Himarës do votohet në 15 qendra votimi dhe kandidojnë për kryetar Bashkia Vasil Bollano i PBDNJ-së i cili kërkon sërish mandatin për kryetar, ndërsa nga Partia Demokratike kandidat është Savo Prifti i PD-së dhe Jorgo Goro i PS.

Gazetari Artan Hoxha raporton se „Ka pasur tentativa mes kandiateve të PD e PS për të bërë një marrëveshje mes tyre që të bashkojnë votat që njëri prej tyre të shpallej fitues dhe më pas nëpërmjet një marrëveshjeje të vendosej se kush do qeverisë bashkinë e Himarës, por kjo marrëveshje nuk është arritur.

Hoxha thotë se Bollano dhe PBDNj, është favorite për të rifituar sërish postin e kryetarit të bashkisë së Himarës, e cila favorizohet dhe nga prezenca e të ardhurve nga Greqia.

“Mes të ardhurve nga Greqia konstatova dhe njerëz që kanë shkaktuar incidente gjatë kohës së numërimit në zgjedhjet e mëparshme”- informoi sot paradite në tv NEWS24. Gazetari Artan Hoxha shton se “vë re një prezencë të madhe të policisë si dhe të forcave të Shërbimit informativ, gjithashtu dhe prezencë të vëzhguesve ndërkombëtare”.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut

Per me teper klikoni me siper ^^^

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button