Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
Vëllezër kosovar : Basha apo Rama , le ta zgjidhim ne në Shqipëri .. Poziconimi i juaj prish pa të drejtë ballancën .. | My CMS

Vëllezër kosovar : Basha apo Rama , le ta zgjidhim ne në Shqipëri .. Poziconimi i juaj prish pa të drejtë ballancën ..

Kolegji zgjedhor dha një vendim .. Pa e paragjykuar , pasi akoma nuk kemi në dorë as vendimin të zbardhur , por as ndonjë shpjegim zyrtar se , cila ishte baza ligjore , në të cilën u mbështet Kolegji Zgjedhor për të marrë këtë vendim shumë të rëndësishëm .

Nuk ka nevoj të përsëris pse është i rëndësishëm ky vendim dh sa përgjegjësi duhej të tregonte kolegji , në këtë rast . Mbas marrjes vesh se si ka vendosur Kolegji Zgjedhor , kuptohet fillon edhe koha ku do të duken pasojat , për atë që ishte i drejtë apo jo ky vendim ..

Duke mos qënë Jurist dhe as që kam ndërmend ti përvishem punës së Juristit duke gjykuar dhe paragjykuar vendimin e një gjykate të Shqipërisë , desha te shikoj këtë gjë në kënd veshtrimin se si  pritet në popull ky vendim ..

Në fillim , them se po të hapje sot gazetat kosovare dhe të gjitha sitet e tyre , shikoje një entuziazëm të pashoq dhe të paprecedent , në historinë e popullit tonë  mbas  vitit 1992 e këndej ..

E them këtë pasi nuk është parë kurrë , që për një fitore për Tiaranën të shfryhet dhe të “gëzohet” një prishtinas apo një pejak apo një mitrovicar  etj ..Është e habitshme se , jo vetëm që jepet lajmi në vend të parë por jepen edhe “argumenta” , nga “specialistë” që në të shumtën e rasteve nuk e kanë as vizituar Tiranën , dhe jo më ta kenë jetuar dhe të kenë krijuar një përshtypje se cila do të ishte më e mira për Kryeqytetin e shqiptarëve ..

Nuk them , me të drejtë edhe Kosovarët duhet të interesohen dhe shqetësohen për mbarëvajtjen e punëve në Tiranë dhe Shqipëri , por jo kështu . Çuditërisht , të gjitha mediat Kosovare , dhe pse jo shumica e opinionit Kosovar . tregon një mllef të ppa shpjegueshëm për të majtën shqiptare në përgjithësi , duke paragjykuar për mendimin tim , nisur vetëm nga propoganda e shfrenuar e qeverisë dhe e tellallëve të Berisho- Topallëve në Tiranë .

Mendoj se me këtë qëndrim aspak të kulturuar dhe sigurishtë aspak të drejtë , vëllezërit tanë në Kosovë , vendosen përballë gjysmës së popullsisë në Shqipëri , që (nga statistikat e qeverisë) , është e majtë, duke u bërë njësh me gjysmën tjetër të popullsisë që është e djathtë ..

Në këtë rast , për të krijuar një pamje të asaj që ndofta nuk e shohin apo nuk duan te shohin vëllezërit në Kosovë , desha të kujtoj disa aspekte nga atë se çfarë kanë bërë qeveritë  e Shqipërisë , për Kosovën tonë ..

Vërtetë qeveria e Berishës bëri rrugën e Kombit , por a mjafton kjosi justifikim të marrë të drejtën  që edhe të vjedhë , edhe të vrasë edhe mashtrojë ..

Pozicionimi i juaj Vëllezër nga Kosova ,  ju ve përkrah këtyre që tregova dhe do të rreshtoj më poshtë :
Para luftës , qeveria shqiptare e Berishës , duke pasur si moto të saj vetëm fitimin për xhepat e ekzemplarëve të saj , u akuzua nga vetë OKB se po thyente embargon ndaj Serbisë. N[ë këtë mënyrë  indirekt i dha dorë Milosheviçit dhe Arkanit , të fuqizojnë  bazat e tare të luftës dhe të rrisin presionin dhe shantazhin ndaj Kosovës dhe popullit të saj ..

Ishte pikërishtë SHIK-u i Berishës që përndoqi , burgosi dhe torturoi deri edhe i zhduku , të gjithë  përkrahësit e mundësisë së një lufte të armatosur në Kosovë . Qeveria shqiptare i mbante krahët e ngrohta Milosheviçit , duke e siguruar se kushdo që do të përndiqej në Kosovë , nuk do të shpëtonte paq në Shqipëri .. Kujtojmë këtu Zhdukjen e Remzi Hoxhës ( nga Tetova) apo  torturimin e Ziso Kristopulit , të Ymer Gashit , Faton Idrizit , Dritan Hetemajt ,Hate Idrizit etj , të cilët u dënuan në Shqipëri , me të vetmen akuzë , si seperatist dhe terrorist ndaj Serbisë dhe Maqedonisë ..

Kujtojmë gjithashtu se në 1996 në tetor , Shqipëria i mbylli kufijtë me Kosovën me kërkesë të Serbisë se po futeshin terriristë nga kufiri i Shqipërisë .

Vetë Berisha , e quante UÇK si fantazme terroriste , të cilën e luftoi deri në fund ..

Tashmë nga ana tjetër , gjatë luftës në Kosovë , populli shqiptar   u bashkua grusht i fortë . Shumë ish ushtarak në lirim ( si unë )apo nën armë , iu përgjigjën thirrjes për tiu bashkuar UÇK-së dhe luftës së drejtë të shqiptarëve në Kosovë ..

Mund tju them me bindje , se më shumë nga 5 000 ish ushtarak , që morën pjesë në asetet drejtuase të UÇK , kishin dalë nga shkolla shqiptare e ushtrisë , dhe me sa di unë shumë mos të gjithë ishin dhe janë të majtë të deklaruar..

Gjithashtu qeveria e athershme , e drejtuar nga zoti Pandeli majko ishte qeveri që kishte shumicë të majtë .. Kjo qeveri i bëri thirrje popullit të ndihmonte Luftën në Kosovë dhe mbi të gjitha ti jepte dorën vëllait kosovar që ishte në ditë të hallit ..

Mijëra familje ashtu si edhe e imja në Vlorë sigurisht , iu përgjigjën kësaj thirrje dhe hapën dyert e tyre për vëllezërit dhe motrat nga Kosova martire ..

Shumë nga ata ishin pra të majtë ashtu si ishin shumë edhe të djathtë ..

Pra , i thashë të gjitha këto , për të eleminuar atë hendek që sa vjen dhe po e thellon propaganda e qeverisë  së papërgjegjshme të Tiranës . Kjo propagandë është vazhdim i sjelljes konfiktuale , me të cilën ka drejtuar vendin berisha edhe në qeverinë para 1997 edhe më mbas në dy qeveritë e tjera .

Habit pra fakti që pse Kosovarët , përfaqsuesit e tyre , shtypi i tyre dhe një pjesë e konsiderueshme e opinionit , flasin dhe veprojnë me urrejtje për të majtët në Shqipëri . Ata kanë të drejtë të shqetësohen për punët në Tiranë siç ju thashë , por nuk kanë të drejtë të pozicionohen për punët në Tiranë ..

Në fund të fundit , vetë shqiptarët në shqipëri dinë dhe do të mësojnë  të jemi kundërshtarë politik  , jo armiq , ashtu si e trajton dhe si e propogandon Shtypi Kosovar dhe ai pro qeveritar në Tiranë ..

Ky shqetsim besoj i lidh të gjithë shqiptarët .. Basha apo Rama le ta zgjidhim ne në Shqipëri . Pozicionimi i juaj krijon një ballncë të pa merituar dhe të padrejtë për votuesin dhe popullin shqiptar në Shqipëri .

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut

Per me teper klikoni me siper ^^^  

Nese mendoni se kjo faqe vlen per cdo inforamcion,atehere do tju luteshim te gjithe te na ndihmonit duke e shperndare kete faqe ne profilet tuaja thjeshte duke klikuar ketu “Shperndaje”.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button