Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
Serbët e veriut: S`tërhiqemi nga Kosova | My CMS

Serbët e veriut: S`tërhiqemi nga Kosova

Situata aktuale në veri të Kosovës është e qetë, por mjaft e tensionuar, ndërkaq serbët kanë qëndrim unik dhe nuk do të lëshojnë pe, i ka thënë Radios Evropa e Lirë njëri prej liderëve të serbëve të veriut të Kosovës, Branko Ninic.
Ai ka thënë se serbët do t’i mbrojnë të drejtat e tyre përmes, siç i ka quajtur ai, rrugëve paqësore.
“Ajo që presim ne dhe Qeveria e Beogradit është që gjendja të kthehet në pozitën fillestare të para disa ditëve, në mënyrë që të fillojmë bisedimet. Qëndrimi ynë është që këtë problem ta zgjidhim përmes bisedimeve, por jo fillimisht të okupohet territori e më pastaj të bisedojmë. Prishtina mendon ta okupojë territorin, por pas kësaj nuk ka bisedime”, ka thënë Ninic.
Fundin e situatës së krijuar, sipas Ninicit, serbët e shohin vetëm nëse Prishtina tërhiqet nga ajo që ka nisur në mbrëmjen e datës 25 korrik. Në të kundërtën, sipas tij, serbët nuk do të tërhiqen nga bllokimi i rrugëve.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button