Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
AK: Shqipëria, Kosova e Maqedonia të kenë 1 Abetare | My CMS

AK: Shqipëria, Kosova e Maqedonia të kenë 1 Abetare

Aleanca Kuq e Zi ka drejtuar sot një apel në adresë të vendeve ku jetojnë shqiptarë që të unifikohet abetarja dhe të shpërndahet falas. Aleanca vëren se në Shqipëri, Maqedoni dhe Kosovë ekzistojnë shumë lloj abetaresh në shqip, fenoment ky që po shkakton kaos në arsimimin e fëmijëve.

“AK i bën thirrje shtetit shqiptar, kosovar e maqedonas që viti i ri shkollor 2011-2012 të nisë me një abetare të uinifikuar. Strukturat përkatëse duhet të përgjegjësohen dhe t’ju ofrojnë fëmijëve shqiptarë të njëjtën standart abetareje kudo që ata ndodhen dhe arsimohen. AK vëren dhe qorton rëndë se në tregjet e Kosovës, Shqipërisë dhe Maqedonisë kemi shumëllojshmëri abetaresh. Kjo gjë ka shkaktuar kaos dhe jo unifikim. Të shqetësuar për këtë fenomen, AK kërkon unifikim të menjëhershëm të abetares në të 3 shtetet duke kërkuar që të mos tolerohet më asnjëherë keqrsimimi i gjuhës amtare”., bene te ditur sot ne nje prononcim per shtypin, perfaqesues te Aleanca Kuq e Zi.

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button