Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
Ekskluzive-Wikileaks: Shqipëria do të hynte në BE, zgjedhjet e 2009 u bënë pengesë | My CMS

Ekskluzive-Wikileaks: Shqipëria do të hynte në BE, zgjedhjet e 2009 u bënë pengesë


Wikileaks publikoi një kabllogram, në të cilin zëvëndës shefi i sekretariatit të BE-së, Jonas Wendel, bisedoi për statusin për vendin kandidad të Shqipërisë në BE, me ministrin e Jashtëm suedez, Carl Bildt, që në 2009-ën kryesonte presidencën e BE-së.

Në kabllogram, zoti Wendel thotë se “përfshirja e çështjes së zgjerimit i zuri të gjithë në befasi”.

“Zoti Bildt dëshiron të shtyjë përpara barrierën me aplikimin e Shqipërisë për anëtarësimin”, thotë zoti Wendel në kabllogram.

“Në takimin e korrikut 2009 të Këshillit të Marrëdhënieve me Jashtë, të gjitha vendet anëtare ranë dakord të nisin procedurat me Shqipërinë dhe Islandën”, thuhet në kabllogram.

Në kabllogram zoti Wendel thotë se “në 2009, gjërmania kërkon të shmangë diskutimet për zgjerimin deri pas zgjedhjeve në Gjermani, me qëllim që të parandalohet retorika ksenofobike”.

“Gjermania shprehet dakord për hapjen e negociatave për statusin kandidad të Shqipërisë”, tha Wendel në kabllogram.

Në kabllogram thuhet se “ lokomotiva’ shqiptare drejtë BE-së ishte në binarë të mbarë, sa pa u komplikuar situata postzgjedhore e 2009-s në Tiranë”.

Ekskluzivisht nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

Një koment

  1. Si ta kuptojme kete? Ishte faji i opozites qe kerkonte transparence,apo ishte faji i qeverise qe nuk toleronte transparence se do dilnin te palarat ne shesh..?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button