Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
Serbia: Të shtyhet regjistrimi popullsise ne shqiperi | My CMS

Serbia: Të shtyhet regjistrimi popullsise ne shqiperi

Serbia mbështet shtyrjen e regjistrimit në Shqipëri për shkak të komunitetit serb që konsiderohet se jeton në shtetin shqiptar.

Aleksandar Cotoric, nënkryetar i Këshillit për Marrëdhënie me serbët jashtë Serbisë ka thënë se do të kërkoj nga kuvendi dhe qeveria që të mbështesë kërkesën e pakicave për shtyrjen e regjistrimit të popullsisë.

Sipas tij, këto ligje dhe rregullore janë diskriminuese pasi pakicat në Shqipëri janë sjellë një pozitë të palakmueshme.

Zyrtarët serb kanë deklaruar se pakicat në Shqipëri më të drejtë kërkojnë emërimin e një zyrtari nga radhët e tyre në Komisionin Qendror për regjistrim.
Cotoric ka theksuar se pakicat kërkojnë heqjen artikullit 20 të ligjit për regjistrim, i cili parashikon, sipas tij, gjobë prej 1000 dollarësh për dhënien e të dhënave të pasakta, e që është një presion ndaj pakicave.

Serbia, duhet të bisedoj me Tiranën lidhur me këto probleme. Serbët kanë filluar të interesohen për një komunitet serb në rrethin e Shkodrës dhe të bëjnë emisione për ta në televizione duke theksuar idenë se atje kanë jetuar shumë serbë, por me presion në kohën e komunizmit ka ndodhur të ndryshohen emrat e tyre.
 

Nga faqa ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut —> “Shperndaje”

loading...

3 Komentet

  1. CA I BENE KTIJ VEND MOR SAL DERRISHA….PO KTO TE VETQUAJTURIT SERB TE CILET JAN DEBUAR NGA NOVI PAZARI DHE JAN MUSLIMAN GJE QE NUK NDODH TE KETE SERB MUSLIMAN,DUHEN VRARE ME BUK NE GOJE .KTO JAN BUKSHKELET ME TE MDHENJ QE PASKA PARE HISTORIA.TURP PER NE QE I STREHUAM DHE U DHAM TOKA E SHPIA POZITA NE PUSHTET ME MIRE SE NJE SHQIPTAR DHE PRAP HESHTIM KUNDREJT KTYRE MASKARENJVE.VJEN SERBI PA GJE DHE KERKOJN TE DREJTAT E SERBVE QE NUK EKSITOJ DHE KERKON DHE TI KAPE LIGJI I TE PERSEKUTUARVE ME DEMSHPERBLIME.PO KAQ BUDALLA PASKAKEMI QENE NE SHQIPTARET ORE.PO SI NUK PO DEL NJE TU THOT NJER ORE PO DALENI SE NUK ESHT VEND PA TE ZOT KY .PO PIROLL I QOFT SALKO BRESHKOVICI E ME SHOK QE PO E SHKATEROJN KET POPULL.

  2. Katastrofe!Po nuk kane faj serbet e as politika shqiptare,por nje pjese popullit te Shqiperise,qe jane te mjere apo delme te zhveshur nga ndjenja kombetare.Shyqyr qe e keni pasur Kosoven dhe Camerine se moti ju kish fute Serbia greku ne Tirane.
    Pa ngjalljen e nacionalizmit pozitiv Shqiperise nuk i duhet Europa!

  3. Nuk dua askën ta ofendojë apo ta lavdërojë në këtë drejtim,por do t'ju tregojë vetëm një histori të shkurtër pas rrëzimit të komunizmit në Shqipëri.Të gjithë personat që vinin të punojnë nëpër qytetet e FYROM-it edhe pse fitonin bukën e gojës për familjet e tyre,ata çuditeshin me ne se si ka mundësi që shumë shqipëtarë në FYROM burgosen me dekada vetëm e vetëm për të mbrojtur flamurin,arsimimin,kulturën etj etj dmth çuditeshin dhe na bënin si të prapambetur dhe jo normalë me këto gjeste "primitive".Pastaj na "këshillonin" që mos shihni bre kombin,mos shihni flamurin (vetëm një leckë pa vlerë është) etj etj dmth ka patur nga këta njerëz që kur mbas disa viteve mu dha rast të shohë se si jetojnë e kush janë me të vërtetë!!!Ata kishin qenë familje serbe-rome që nga ana jonë deklaroheshin si "shqipëtarë"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button