Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
Të vërtetat e shqiptarëve të Sanxhakut në Serbi (VIDEO) | My CMS

Të vërtetat e shqiptarëve të Sanxhakut në Serbi (VIDEO)

Shqiptarët e zonës së Sanxhakut në Serbi njihen pak ose aspak.

Ata janë komuniteti që gëzon më pak të drejta në këtë vend, ndonëse numri i tyre nuk është i vogël, përkundrazi.

Në masë dërrmuese ata janë detyruar të deklarohen boshnjakë dhe zyrtarisht njihen si të tillë edhe pse në fakt janë shqiptarë.

Reportazhi i radhës i ciklit “Shqipëria Tjetër” sonte në mbrëmje do të sjellë për herë të parë realitetin e këtij komuniteti të harruar që përpiqet me vështirësi të ruajë identitetin e të mos asimilohet nën presionin e vazhdueshëm të autoriteteve serbe.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button