Jeta e shqiptarëve nën urat e Francës (FOTO)

Më shumë se dyqind emigrantë, burra, gra dhe fëmijë, shumica nga
Kosova dhe Shqipëria jetojnë në tenda, të cilat formojnë një kamp të
paligjshëm në afërsi të stacionit të trenit Perrache në Lion të Francës,
që ngjason me kampin e refugjatëve të Bllacës gjatë luftës së fundit në
Kosovë.


Ky kamping tani i njohur si “Kampingu i azilkërkuesve shqiptarë” u
vizituar edhe nga zëvendësikryetari i bashkisë dhe nga një gjyqtarë i
Gjykatës së Lionit.

Së shpejti azil kërkuesit shqiptarë do të njoftohen nëse ata do të
lejohen të qëndrojnë në Francë. Agjencia më e madhe e lajmeve në botë
“Reuters” dhe “AFP”, e ka bërë një reportazh me fotografi.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button