Të rinjtë e Luginës nuk duan të studjojnë në universitetet serbe

Numri më i madh i studentëve shqiptar nga Presheva, Bujanoci dhe Medvegja studiojnë nëpër fakultete si në Kosovë, në Universitetin e Tetovës dhe në Tiranë, ka deklaruar kryetari i Kuvendit të Bujanocit dhe Lëvizjes së Progresit Demokratik Jonuz Musliu.

Këtë vit studimet i kanë filluar në Prishtinë dhe Gjilan rreth 300 brucoshë, ndërsa nga 100 studentë kanë regjistruar në Tetovë dhe në Universitetin e Tiranës.

Një numër shumë i vogël është që studion në ndonjërin nga fakultetet në Serbi që janë regjistruar në vitin e parë, rreth 40 studentë janë regjistruar në fakultetin e Ekonomik, dega e fakultetit të Suboticës që është në Bujanoc, dhe ngjajshëm janë edhe në fakultetin e Çaçakut në Preshevë.

Musliu ka thënë se interesim i madh i studentëve nga Lugina është Tirana, ku një numër i madh i tyre kanë konkuruar në ndonjërin nga fakultetet dhe kanë kaluar provimin pranuar rretrh 3 herë ma shumë se sa është lejuar numri i regjistrimit.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button