Pjesëtarë të xhandarmerisë serbe në veri të Mitrovicës

Rreth 100 pjesëtarë të xhandarmerisë serbe kanë hyrë mbrëmë nga Serbia në veri të territorit të Republikës së Kosovës, bëjnë të ditur burime të Kosovapress-it.

Sipas këtyre burimeve, këta pjesëtarë të xhandarmerisë serbe, duke përshirë këtu edhe struktura tjera dhe njerëz të krimit, që janë nën urdhrat e bosit të ‘nëntokës’ Zvonko Veselinoviq, e qw janë mobilizuar të dielën dhe do të jenë në gatishmëri afër urës së Ibrit prej orës 15:00 e deri në kohë të pacaktuar.

Ata do të jenë në prapaskenë, përkatësisht afër kafiterisë ‘Dolce Vita’ dhe ‘Bagat’-it, dhe do të reagojnë menjëherë nëse paraqitet nevoja, ndërsa pranë urës do të jenë forca të shtuara të Policisë së Kosovës të stacionit veri.

Burimet kanë bërë të ditur se njëri nga strukturat udhëheqëse të Policisë së Kosovës në veri, ka urdhëruar po ashtu mobilizimin e policëve shtesë edhe nga komunat tjera veriore gjatë kësaj kohe pranë urës.

“ ‘Dolce Vita’ është përplot xhandarë serbë dhe njerëz të panjohur nga Beogradi. Janë urdhëruar të angazhohen edhe nga 15 policë shtesë veç veriut të Mitrovicës, edhe nga Leposaviqi, Zveqani dhe Zubin Potoku, me të gjitha pajisjet e duhura, ndërsa është urdhëruar po ashtu që nga e shtuna pasdite, që gjatë secilit pranim-dorëzim të ndërrimit të numrohen xhardinierët dhe pishat në ‘Parkun e paqes’”, kanë thënë burimet.

Burimet më tej kanë shtuar se e gjithë kjo është masë kundër kërcënimit të kryetarit të jugut të Mitrovicës, Agim Bahtiri, dhe protestës që do të mbahet në jug të qytetit, për parandalimin eventual të protestuesve shqiptarë në veri apo shkatërrimin e ‘Parkut të paqes’.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button