“Dritë e re mbi Shqipërinë” nga gazetarja suedeze, Kicki Lind

TIRANE- Turizmi shqiptar dhe vlerat e pazbuluara të tij, kanë zënë tashmë një vend të veçantë në faqet e shtypit botërorë.

Shpesh herë është quajtur si një zbulim në mes të Europës, dikush e cilëson si destinacion të domosdoshëm për t’u vizituar, ndërsa së fundmi në artikullin e gazetares suedeze Kicki Lind e cila udhëtoi gushtin e kaluar në Shqipëri, cilësohet “Dritë e re mbi Shqipërinë”.

Artikulli është shumë pozitiv dhe tregon mbi përpjekjet që po bën qeveria mbi prezantimin e turizmit shqiptarë në botë.

Një vend të veçantë në artikull, zë edhe idea e hedhur nga Agjensise Kombëtare e Bregdetit dhe drejtori i saj Auron Tare, për hapjen e ishullit të Sazanit për vizitorët vendas e të huaj si një Park Kombëtar.besor

Kjo është një ide e hershme e Tares që po bënë një punë të lavdërueshme në prezantimin e Shqipërisë turistike. Në favour të turizmit tonë do të ishte që kjo ide dhe të gjente mbështetje nga strukturat përkatëse.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button