Gazetat serbe që dalin nesër: Filloi lufta për Shqipërinë e Madhe

“Shqipëria e Madhe po troket në derë”, thotë titulli i faqes së parë të “Blicit të të Dielës” në Serbi. Tema të ngjashme kanë edhe gazetat e tjera.


Papritmas ngjarja ka zhvendosur nga kreu i lajmeve pjesëmarrjen serbe në Paradën e Moskës.


Serbët kanë reaguar me një gërshetim ngazëllimi dhe alarmi për ngjarjet në Maqedoni. Ngazëllimi nga shpresa se kjo ngjarje do të nxijë imazhin e shqiptarëve në sytë e Perëndimit si “terroristë”. Por alarmi se Serbia vetë është fare e pabalancuar në politikën e saj të jashtme.


Qindra shqiptarë hynë sot në Luginën e Preshevës duke ikur nga frika e një lufte të re në Kumanovë dhe tani Serbia po thotë se ka frikë se me tam und të hyjnë edhe “terroristë” dhe e ka mbyllur kufirin.


Serbët kanë mbetur mes Rusisë dhe Perëndimit, pa një politikë të qartë as me fqinjët e tyre. Maqedonia e ka njohur Kosovën duke i bërë një sfidë të rëndë Serbisë. Nga ana tjetër, të dy vendet bashkëpunojnë në fushën e sigurisë për shkak të situatës gjithnjë të pastabilizuar në Luginën e Kosovës dhe Maqedoninë Veriperëndimore.


Kumanova është edhe një nga qytetet me shumë serbë etnikë. Disa burime serbe e çojnë në 37,00 vetë numrin e serbëve të Kumanovës.


Pak orë më parë një grup çetnikësh që ka luftuar në Krime e Ukrainë ka deklaruar se do të shkojë në Kumanovë për të luftuar kundër shqiptarëve. 
CEmRrqhWIAAilzDCEmRq92WYAAvXyKCEmRrK7W8AAPa_A

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button