Libri suedez i vitit 1949: Shqiptarët, trashëgimtarë të arianëve! (Foto)

Foton që po e shihni është nga libri në suedisht i vitit 1949, i titulluar “Libri i njohurive”. 

Në të është botuar një foto e një femre të bukur shqiptare, ndërsa në legjendën nën thuhet se shqiptarët janë pasardhësit e arianëve të lashtë. Aty shpjegohet se si shqiptarët ndahen në dy grupe: shqiptarët me sy të kaltër dhe biondë që janë gegë të veriut e që banojnë në kodrina, për dallim nga toskët në jug që kanë flokë të zeza.

Në legjendën e fotografisë thuhet po ashtu se mes toskëve e gegëve ka antipati! Po ju, çfar mendoni për këtë!?

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button