Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
Portali Europian “tallet” më të gjithë drejtuesit e Ballkanit Perëndimor: Ata dinë vetëm gjuhën e rrugës… | My CMS

Portali Europian “tallet” më të gjithë drejtuesit e Ballkanit Perëndimor: Ata dinë vetëm gjuhën e rrugës…

Portali Europian me vendndodhje në Bruksel, Euroaktiv “tallet” më të gjithë drejtuesit e Ballkanit Perëndimor.
Sipas tij të gjithë drejtuesit e BP e thërrasin Kancelaren gjermane “Mami Merkel” dhe mezi presin të bëjnë një foto më të sepse për to “është gjithnjë një mrekulli të bëjnë një foto me Mami Merkelin”.
Njëri prej tyre është edhe Kryeministri aktual i Bullgarisë, Borisov, i cili ka qënë dikur bodigard i kryeministrit të Bullgarisë, në periudhën kur homologu shqiptar ishte kryeministri Fatos Nano. Thënë ndryshe, Ai tani është kryeministër i Bullgarisë, dikur shok i “ngushtë” i bodigardit të Fatos Nanos, kurse tani “shok” i ngushtë i Edi Ramës, madje Edi Rama është një nga miqtë e tij të ngushtë që e ka quajtur atë “Merkeli i Ballkanit”.
Në artikullin ‘Merkeli i Ballkanit” të botuar në 2 mars në portalin Euroaktiv ndër të tjera shkruhet me shpoti se
“Borisov është i vetmi lider i djathtë që ka thyer disiplinën e PPE-së. Merkel është mërzitur shumë me të sepse ai ndër të tjera ka shtyrë Samitin e Ballkanit Perëndimor pa miratimin e saj. Por më e rëndë për Merkelin është se ai hiqet sikur të ishte ‘Merkeli e Ballkanit’, epitet që ja ka pagëzuar kryeministri shqiptar Edi Rama (socialist) gjatë një aktiviteti të BERZH në Londër. Borisov ka thënë gjithashtu se BE mund të zëvendësojë Mbretërinë e Bashkuar me Ballkanin Perëndimor. Kjo mund të tingëllojë si marrëzi, shton artikullshkruesi, por fuqia e Kryeministrit të Bullgarisë është se ai i flet liderve të Ballkanit me një gjuhë rrugaci, e cila është gjithashtu gjuha e tyre. Askush nuk u fliste më parë drejtuesve të Ballkanit si Borisov dhe ata mesa duket e pëlqejnë sjelljen dhe gjuhën e tij. Në mungesë të Merkelit, krerët e Ballkanit do të përqafojnë kështu zëvendësuesin e saj surrogato.”
Por pjesa më serioze e artikullit lidhet me qëndrimin e PPE ndaj anëtarësimit të vëndeve të Ballkanit në BE: “…EPP nuk është shumë e lumtur me mesazhin që sygjeron anëtarësimin e Ballkanit Perëndimor në BE një të ardhme të parashkiueshme. Junker nuk do ta konfirmojë një gjë të tillë, por ai është kritikuar rëndë që ka sygjeruar se 2025 mund të jetë datë e anëtarësimit për ndonjë apo të gjithë vëndet e BP….”/ZgjohuShqiptar.info

NA NDIQNI EDHE NE FACEBOOK JU LUTEMI!

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button