Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
7 Marsi, sot festohet Dita e Mësuesit | My CMS

7 Marsi, sot festohet Dita e Mësuesit

Sot në të gjitha trevat shqiptare festohet 7 Marsi, dita e mësuesit.Një festë e cila i kushtohet personelit edukues të shkollave dhe universiteteve.Kjo festë kombëtare nisi 128 vjet më parë, më 7 mars 1887, pasi në Korçë u hap Mësonjëtorja e parë e shkollës laike shqipe.Që nga ajo ditë, 7 marsi festohet në Shqipëri si dita e mësuesit, për të përkujtuar atë ngjarje të rëndësishme kulturore dhe historike.Në këtë ditë institucionet e vendit organizojnë evente të ndryshme për mësuesit, ndërkohë që këta të fundit si një traditë e nisur para shumë vitesh, festojnë fillimisht me nxënësit e tyre.Stafi “Zgjohu Shqipytar” iu uron festën të gjithë mësuesve shqiptarë./ZgjohuShqiptar.info

NA NDIQNI EDHE NE FACEBOOK JU LUTEMI!

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button