Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
Ja cfarë thuhet për gjuhën shqipe në Universitetin i ligustikës në Pennsylvania State University | My CMS

Ja cfarë thuhet për gjuhën shqipe në Universitetin i ligustikës në Pennsylvania State University

Në vitin 3.200 para Krishtit, kanë qënë më shumë gjuhë të folura përveç gjuhës sumeriane dhe egjyptiane, por ato nuk kishin mjaftueshem metoda dhe shhume te pa fat per një sistem shkrimi. Këto gjuhë janë po aq të vjetra. Për të marrë një rast interesant, në gjuhën shqipe (e folur në veri të Greqisë se sotme) nuk ishte e shkruar deri ne shekullin e 15 pas Krishtit, por Ptolemeu e përmend për njerëzit në shekullin e pare para erës sonë .
Faktet gjuhësore e arkeologjike sygjerojnë se shqiptarët ishin njerëz të veçantë por edhe më shumë se kaq. Pra me siguri shqiptaret kane ekzistuar me siguri për disa mijëvjeçarë, por ka qenë e shkruar vetëm para 500 vitesh. Me një kthesë te fatit, shqiptaret mund të konsiderohen si shumë te “vjetër” dhe shume greke “të rinj”. Hulumtuar nga: Ardit Saliaj/ZgjohuShqiptar.info
Per me teper lexoni ne linkun : http://linguistlist.org/ask-ling/oldest.cfm

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button