Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
Koloneli i KFOR-it amerikan befason me fjalët për Adem Jasharin, kështu e përshkruan masakrën në Prekaz | My CMS

Koloneli i KFOR-it amerikan befason me fjalët për Adem Jasharin, kështu e përshkruan masakrën në Prekaz

Zëvendësdrejtori Ekipit Këshillues të NATO-s për Forcën e Sigurisë së Kosovës, koloneli amerikan Todd JACOBUS, përmes një postimi në facebook, ka shkruar për komandantin legjendar Adem Jasharin dhe masakrën ndaj Jasharajve në Prekaz.“Sot është një datë vjetori; 7 mars 2018, shënon 20 vjet që nga fundi i “Betejës së Prekazit” / “Sulmi ndaj Prekazit” / “Masakra në Prekaz” në Kosovë. Unë kurrë nuk do të kisha dëgjuar për këtë incident derisa të shërbeja në Kosovë në 2015-16. Më 4 shtator 2015, gjeneral brigade Bashkim Jashari, së bashku me nënkolonelin Ilir N Beqiri, me morën me vete mua dhe CW4 Marlan Poage në kompleksin e familjes Jashari në Prekaz, Kosovë dhe na dha një pasqyrë të asaj që ndodhi atje”, ka shkruar në facebook, Todd JACOBUS.“Kjo betejë vinte nga 58 anëtarë të familjes Jashari kundër njësive të Ushtrisë dhe Policisë Serbe. Jsharajt refuzuan të heqin dorë nga Ademi, i cili kërkohej nga autoritetet serbe. Kështu, serbët u sulmuan dhe beteja duroi për shumicën e tri ditëve – nga 5-7 mars 1998. Në fund të betejës, 58 anëtarë të familjes Jashari të pranishëm në shtëpi ishin të vdekur me përjashtim të një vajze 10 vjeçare , Besarta Jashari, e cila është 30 vjeçare sot. Ishin Adem Jashari (Komandanti), vëllai i tij më i madh, Hamëz Jashari, prindërit e tyre, gratë, fëmijët dhe të tjerët të lidhur me familjen. Kjo me sa duket ishte edhe fillimi i mbarimit të kontrollit serb mbi Kosovën, pasi ky incident ishte kashtë e fundit për shumë shqiptarë të Kosovës, të cilët vendosën të luftonin për lirinë e tyre nga kontrolli serb pasi mësuan se çfarë kishte ndodhur në Prekaz. Sot, duke kujtuar 58 burrat, gratë dhe fëmijët e familjes JASHARI që bënë sakrificën e fundit gjatë kësaj beteje tre ditore. #AllGaveSome #SomeGaveAll #NightOfFire”, ka përfunduar shkrimin e tij, koloneli Todd JACOBUS./ZgjohuShqiptar.info
NA NDIQNI EDHE NE FACEBOOK JU LUTEMI!

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button