Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
LGBT në shkolla, komunitetet fetare reagojnë ashpër: Qeveria të kërkojë falje, po manipulohet rinia | My CMS

LGBT në shkolla, komunitetet fetare reagojnë ashpër: Qeveria të kërkojë falje, po manipulohet rinia

Në debatin e ndezur kohët e fundit në Shqipëri për vendimin e qeverisë që i ka hapur rrugën komunitetit LGBT për të realizuar orë të hapura bashkëbisedimi dhe këshillimi në gjimnazet e Tiranës mbi fenomenin e bulizmit, janë përfshirë edhe komunitetet fetare.
Të katër komunitetet fetare janë të unifikuara në qëndrimin e tyre duke shprehur shqetësimin për atë që ata e cilësojnë propagandim dhe indoktrinim që po i bëhet brezit të ri nga organizatat LGBT, në kundërshti me ligjet dhe programet mësimore.
Përfaqësues të katër besimeve thanë se mbështesin aktin moral të drejtoreshës së shkollës ‘Sami Frashëri’ ndërsa i benë thirrje qeverisë të anulojë vendimin e marrë si dhe të kërkojë ndjesë publike.
Ndërkohë as qeveria dhe as ministria e linjës nuk po reagojnë në lidhje me çështjen si një tentativë për të shuar debatin e nxehtë që ka përfshirë thuajse të gjithë shoqërinë.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button