Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
UEFA për përjashtimin e Skënderbeut: Dënim i lehtë, por i përshtatshëm | My CMS

UEFA për përjashtimin e Skënderbeut: Dënim i lehtë, por i përshtatshëm

UEFA nuk ka publikuar ende një qëndrim zyrtar sa i përket çështjes së Skënderbeut dhe vendimit që u përhap dje në mediat shqiptare rreth përjashtimit të klubit në 10 edicione të aktiviteteve ndërkombëtare në të cilat kualifikohet.
Por nga pikat e ndryshme të dënimit, shihet qartë se si Komisioni i Disiplinës i institucionit që drejton futbollin europian, e cilëson si të lehtë dënimin e dhënë ndaj korçareve.
Ky komision shpjegon se duke bërë krahasimet me rastin e Pobedës në Maqedoni, ajo për të cilën akuzohet Skënderbeu është shumë herë më e rëndë.
Sipas zyrtarëve të UEFA-s, vendimi në fjalë është i butë, por merret mbi bazën e trajtimit fajtor “indirekt” të klubit, edhe pse beson se në fakt ka qenë ai që ka organizuar gjithçka dhe jo lojtarët.
PJESË NGA VENDIMI
“Theksohet se në rastin e Pobedës në KAS, u dha masa e përjashtimit për 8 vite nga kompeticionet e UEFA-s ‘vetëm’ për manipulimin e një ndeshje të aktiviteteve të UEFA-s, ndërsa çështja në fjalë përfshin një numër të madh ndeshjesh të manipuluara, ku përfshihen shumë të tilla në aktivitetet e UEFA-s, mes të cilave edhe katër të luajtura në të njëjtin sezon në Ligën e Kampioneve 2015-2016.
Përsëri, kjo trupë disiplinore e thekson konkluzionin e mësipërm se vetëm duke iu referuar katër ndeshjeve të aktiviteteve të UEFA-s të ‘përshkallëzuara’ nga BFDS, bën këtë çështje jashtëzakonisht të rëndë.
Sanksioni i vendosur në rastin e Pobedës, në të cilin bëhet fjalë vetëm për një ndeshje të UEFA-s, flet në mënyrë të qartë për vendosjen e një sanksioni të të njëjtit lloj.
Duke marrë në konsideratë sa më sipër, Komisioni i Kontrollit, Etikës dhe Disiplinës, e sheh të arsyeshme që kërkesa e bërë nga inspektorët hetimorë është në të njëjtën linjë me jurisprudencën ekzistuese në çështje të së njëjtës natyrë.
Ky sanksion mund të vlerësohet si shumë i lehtë, duke marrë në konsideratë faktin se ky organ disiplinor i UEFA-s ka bindjen se aktivitete te manipulimit të ndeshjeve janë organizuar në mënyrë direkte nga zyrtarët e klubit nëpërmjet lojtarëve në secilën prej ndeshjeve të ‘përshkallëzuara’.
Megjithatë, komisioni ka tendencën të pranojë të paktën përfshirjen indirekte të klubit dhe vetëm për këtë arsye, vlerëson se kërkesat e inspektorëve hetimorë, ndonëse të buta, janë të përshtatshme”.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button