Deprecated: stristr(): Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/vhosts/zgjohushqiptar.com.al/zgjohushqiptar.al/wp-content/plugins/a2-w3-total-cache/lib/W3/PgCache.php on line 1054
‘Lule Lule’, kënga arbëreshe e kënduar nga Afroditi (VIDEO) | My CMS

‘Lule Lule’, kënga arbëreshe e kënduar nga Afroditi (VIDEO)

Kënga “Lule lule”, është një këngë mjaft e njohur dhe dëgjuar tek publiku shqiptar, shkruan KultPlus.

Kjo këngë është pothuajse 600 vite e vjetër ndërsa është krijuar nga Arbëreshët e Italisë, të cilët janë larguar nga Shqipëria gjatë pushtimit osman në shekullin 15.

Kjo këngë është kënduar e vazhdon të këndohet nga artistë të shumtë, por KultPlus po ju sjellë këngën e interpretuar nga këngëtarja greke Afroditi Manou.

Lule Lule
Ku vate moti
Oj ç’ish një herë
Qe u e ti vashë
Dushime shumë mirë

Ku vate moti
Qe nde tru me mbanje
E se disnje nga malli
Nj’ore çe menge me shinje

(refren)
E lule-lu
E lule-lule, macë-macë
E u per tij
E u per tij dal pace

E dal pac
E dal pac q ështe e vertetë
Se zemra i
Se zemra ime je ti vete. / KultPlus.com

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button