Gjuha shqipe, e përfshirë në programin e Komunës së Lozanës

“1001 Tregime” në gjuhët e botës për fëmijë 0-6 vjeç

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Animacionet në shqip që janë realizuar në Bibliotekën Rinore të Qytetit të Lozandës dhe Qendrës Sociokulturore e Ecublens do të vazhdojnë edhe këtë shtator 2019- dhjetor 2019.

Me synim familjet alofone me fëmijë të vegjël, 1001 tregime ofrojnë argëtim në gjuhën e origjinës të familjeve (shqip, arabisht, boshnjakisht-kroatisht-serbisht, spanjisht, portugalisht, Somali, Tamil, tigrigna dhe turke) vjersha dhe tregime të çerdheve.

Ky projekt, i cili stimulon gjuhën e integrimit në vendosjen e sigurt të familjes dhe shoqerisë synon:

– Promovimin e zgjimit në gjuhë dhe stimulimi i imagjinatës;

– Forcojnë marrëdhëniet prindër-fëmijë dhe mbështesin prindërit në rolin e tyre;

– Lejoni të filloni solidaritetet ndërfamiljare;

– Ndihmojnë në konsolidimin e gjuhës origjinale për të lehtësuar mësimin e frëngjishtes.

1001 tregime është një projekt i Institutit Zviceran për Rini dhe Media – ISJM dhe mbështetet nga Zyra Kantonale për Integrimin e të Huajve dhe Parandalimin e Racizmit (BCI), Konfederata (ODM) dhe nga Zyra e Lozanës për Emigrantët (BLI).

Animacionet në gjuhën shqipe do të vazhdojne të realizohen në Bibliotekën Rinore Qyteti i Lozanës (Av.

d’Echallens 2A, 1004 Lausanne) te shtunën në ora 11:00 të mëngjesit dhe në Qendrën Sociokulturore të Ecublens

(Rte du Bois 27, 1024 Ecublens).

Ato janë falas dhe pa regjistrim. Por do ju sugjeronim të kontaktoni për më shumë detaje me përgjegjësit e programit në vendet perkatese.

Datat e radhës janë renditur më poshtë:

Lozanë

Bibliothèque Jeunesse Ville de Lausanne,

Av. d’Echallens 2A, 1004 Lausanne

E shtunë 11h

7 shtator

12 tetor

30 nëntor

14 dhjetor

Marigona Morina 078 845 4765

Ecublens
Në Qendrën Sociokulturore të Ecublens, Salle Federer (kati 1)
Rue du Bois 27, 1024 Ecublens
Çdo të enjte në datat si më posht në orën 9:30:
19 shtator
10 tetor
14 nëntor
12 dhjetor
Zonja Arianda Zeka 078 689 5076

loading...
Back to top button